mesooo

Dodaci za emulgiranje i vezanje vode

 

Dodaci u obliku finog praha na bazi bjelančevina soje, mliječnih bjelančevina i škroba koriste se u raznim proizvodima od mesa, ovisno o svojoj funkcionalnosti.

Visoko funkcionalni emulgatori na bazi soje koriste se gotovo u svim vrstama prehrambenih proizvoda, prirodno su svijetle boje, te neutralnog okusa i mirisa.

Kvaliteta finalnog proizvoda ovisi o dodanim bjelančevinama soje u mesnim proizvodima.

Kod mesnih proizvoda visoke kvalitete dodani proteini mogu se koristiti kao alternativni izvor proteina, a kod proizvoda niže kvalitete proteini mogu pojačati svojstvo emulgiranja mesnih proteina i znatno poboljšati kvalitetu proizvoda, bez povećanja troškova sirovina.

Kod krupnijih komada mesa dodaci se primjenjuju za povećanje sposobnosti zadržavanja vode i stvaranje veće mekoće i sočnosti proizvoda.

Dodaci na bazi strukturnih proteina soje koriste se kao proteinski dodatak u pripremi jela od mesa i oblikovanog mljevenog mesa, doprinose razvoju strukture, te stabilnosti i prehrambenoj vrijednosti proizvoda.Idealni su u kombinaciji s proizvodima od mljevenog mesa, kao što su: hamburgeri, pljeskavice, ćevapčići, mesne okruglice i slični proizvodi, koji se koriste u ugostiteljstvu i mesnoj industriji.

 

EMULFIKS F

Emulgator i poboljšivač konzistencije bez soje pri izradi obarenih i polutrajnih kobasica
Doziranje: 0,5 – 2,0 %  |  20 kg
 

STABILFIKS

Za poboljšanje i stabilizaciju konzistencije i strukture proizvoda
Doziranje: 0,5 – 1,5 %  |  12,5 kg
 

E – BURGER P

Proteinski dodatak za proizvode od mljevenog mesa (obogaćena teksturirana soja)
Doziranje: 1 – 3 %  |  20 kg
 

SOJA T

Obezmašćeno tostirano sojino brašno
Doziranje: 3 %  |  25 kg