mesooo

Dodaci za izradu mesnog tijesta i nadjeva polutrajnih kobasica

Praškasti dodaci, koji na osnovi svoje djelotvorne fosfatne komponente omogućuju brzu izradu mesnog tijesta ili nadjeva obarenih i polutrajnih kobasica, te ostalih mesnih proizvoda od usitnjenog i fino usitnjenog mesa.

Dodaci su sastavljeni od više funkcionalnih komponenti, čija se djelovanja međusobno nadopunjuju.

Osnovni sastojak dodataka je komponenta na bazi fosfata, koja utječe na povećanje sposobnosti bjelančevina mesa da vežu vodu (s.v.v.) i na sposobnost emulgiranja, a posredno i na boju mesno tijesto.

Dodatak antioksidansa i organskih kiselina utječe na stvaranje poželjne boje mesa, potpuniju razgradnju nitrita, a sniženjem pH vrijednosti posredno i na povećanje bakteriostatskog djelovanja nitrita, osobito na anaerobe.

Svi sastojci aditiva promiješani su u optimalnim količinama i ispunjavaju tehnološke zahtjeve proizvodnje mesnih prerađevina.

 

MIOPHOS B

Dodatak za izradu obarenih kobasica
Doziranje: 0,7 – 1,0 %  |  25 kg
 

MIOPHOS B PLUS

Dodatak za izradu obarenih i polutrajnh kobasica sa zgušnjivačem
Doziranje: 1,2 %  |  25 kg
 

MIOPHOS P

Dodatak za izradu mesnog tijesta i polutrajnih kobasica
Doziranje: 0,7 – 1,0 %  |  25 kg
 

MIOPHOS P COMPLET

Dodatak za izradu polutrajnih kobasica s emulgatorom
Doziranje: 3 %  |  25 kg
 

MIOPHOS PN 01

Dodatak za izradu polutrajnih kobasica s nitritom
Doziranje: 1,4 – 2,0 %  |  25 kg