Salamurenje mesa Pert d.o.o.

Dodaci za salamurenje mesa vlažnim postupkom

 

Proizvodni program IREKS AROME nudi nekoliko aditiva i dodataka za salamurenje mesa vlažnim postupkom, ovisno o željenoj količini prirasta.

Za priraste do 30% preporučamo proizvod pod imenom MIOPHOS VS, koji ima jasno izraženo djelovanje na sposobnost mesa da veže vodu, zbog sadržaja djelotvorne polifosfatne komponente.

Grupa dodataka na osnovi karagenana razvijena je za primjenu u kuhanim salamurenim proizvodima od mesa sa srednjim do visokim prirastima (30 do 100%).

U recepturu svih aditiva ugrađena je natrijeva sol askorbinske kiseline, zbog svog dugotrajnijeg djelovanja, odnosno sposobnosti da sporije reagira s nitritom u vodenoj otopini.

Dodaci su namijenjeni za vlažno salamurenje mesa postupcima ubrizgavanja (injektiranja) ili za složene postupke, uz mehanički tretman u automatskim uređajima, putem masiranja ili tambliranja.

Uporabom dodataka na bazi polifosfata i/ili karagenana povećava se sposobnost salamurenog mesa da veže vodu, smanjuje se količina izlučenog želea, poboljšavaju se boja, okus, struktura i konzistencija gotovog proizvoda.

 

MIOGEL

Homogena smjesa na osnovi karagenana bez fosfata
Doziranje: 0,5 – 1,0 %  |  25 kg
 

MIOGEL MT

Homogena smjesa za masiranje i tambliranje na osnovi karagenana bez fosfata
Doziranje: 0,5 – 1,0 %  |  25 kg
 

MIOPHOS GEL

Smjesa dodataka za injektiranje komada mesa za veće priraste (šunka i sl. proizvodi)
Doziranje: 2 – 3 %  |  25 kg
 

MIOPHOS GEL MT

Smjesa dodataka za masiranje i tambliranje manjih komada mesa s emulgatorom (šunka za pizzu i sl. proizvodi)
Doziranje: 2,5 – 3 %  |  25 kg
 

MIOPHOS VS

Smjesa dodataka za salamurenje mesa do 30% prirasta
Doziranje: 0,7 – 1,0 %  |  25 kg