mesooo

Soli za salamurenje mesa

Soli za salamurenje mesa najvažniji su dodatak u proizvodnji mesnih proizvoda. Isporučuju se u obliku finih bijelih kristalića i lako su topljive u vodi.

Osim svojih izuzetnih konzervirajućih svojstava, zbog inhibicije rasta raznih vrsta bakterija, kao što su: salmonele, stafilokoki, listerije, klostridije, te posebno vrste clostridium botulinum, utječu i na postizanje poželjne stabilne boje, tipičnog okusa i mirisa salamurenih proizvoda, te smanjuju oksidativne promjene na mastima.

 

NITRITNA SOL

Kamena sol – sadrži 0,6 natrijevog nitrita
Doziranje: 1,6 – 2,5 %  |  25 kg
 

KRUPNA NITRITNA SOL (PARMA SALE)

Krupna nitritna sol (morska) za salamurenje komadnog mesa s kostima i bez kostiju
Doziranje: –  |  25 kg
 

EXTRA SOL

Smjesa za brzo salamurenje mesa
Doziranje: –  |  5 kg