Trajne kobasice predstavljaju specifičnu grupu proizvoda od mesa, koje se u tehnološkom postupku proizvodnje ne podvrgavaju toplinskoj obradi.
Zadatak aditiva je omogućiti i ubrzati pravilan razvoj korisne mikroflore u toku zrenja i pospješiti i pravilno izvesti postupak dehidratacije, čime završava postupak proizvodnje.
Trajne kobasice se ovisno o tehnološkoj opremljenosti i uvjetima proizvodnje mogu proizvoditi na klasičan (tradicionalan) način, tako da se podvrgnu duljem postupku fermentacije i zrenja (3 do 6 tjedana i više, ovisno o vrsti i promjeru ovitka kobasica) ili postupkom brze fermentacije, uz dodatak sredstava koja ubrzavaju postupke fermentacije.
MIOLONG
Dodatak za tradicionalne trajne kobasice i salame
Doziranje: 0,8 – 1,0 % | 25 kg
MIOLONG GDL
Dodatak za brzofermentirane kobasice i salame
Doziranje: 0,7 – 1,0 % | 25 kg
MIOLONG S
Dodatak za izradu trajnih kobasica i salama pri upotrebi starter kultura
Doziranje: 0,5 % | 25 kg