Naša pravila o kolačićima objašnjavaju: 

1. Što su kolačići? 

2. Kakve kolačiće koristimo i zašto? 

3. Popis kolačića

4. Kakav izbor imate u vezi kolačića? 

5. Izmjene naših pravila o kolačićima

6. Kontakt

Korištenjem web stranice pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati stranicu no neke mogućnosti neće Vam biti dostupne.

1. Što su kolačići?

Kolačić (cookie) je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke za web stranicu kao što su preferirani jezik ili adresa. Kada opet otvorite istu web stranicu internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Kolačići mogu spremati širok raspon informacija uključujući i osobne informacije kao što je npr. Vaše ime ili adresa e-pošte. Ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite. Naglašavamo kako web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića nisu Vam vidljive, no postavke internetskog preglednika možete promijeniti i tako sami izabrati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti te pobrisati spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internetskog preglednika i slično.

2. Kakve kolačiće koristimo i zašto?

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke poput stavki u košarici za kupnju. Mi ih koristimo kako bi omogućili pristup sadržaju.

Trajni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke kao što su ime za prijavu i zaporka kako se ne bi prijavljivali prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Trajni kolačići mogu ostati na računalu danima, mjesecima, pa čak i godinama. Mi koristimo trajne kolačiće kako bi bolje razumjeli navike korisnika i kako bi poboljšali stranicu u skladu s Vašim navikama. Ova informacija je anonimna i individualni podaci korisnika nisu vidljivi.

3. Popis kolačića
kolačić
ime
svrha

Google Analytics

_dc_gtm_UA-#
_ga
_gid
collect

Ove kolačiće koristimo radi prikupljanja informacija o tome kako posjetitelji koriste našu web stranicu. Informacije se koriste za izradu izvještaja i poboljšanje stranice. Kolačići prikupljaju informacije u anonimnom obliku, uključujući i broj posjetitelja web stranice, od kuda posjetitelji dolaze na web stranicu i pojedinačne stranice koje posjećuju. Ako ne dopustite ove kolačiće mi Vaš posjet nećemo uključiti u našu statistiku.

 

4. Kakav izbor imate u vezi kolačića?

isključivanjem kolačića odlučujete da nećete dopustiti pohranjivanje kolačića na Vašem računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i urediti i u Vašem internet pregledniku. Blokiranjem kolačića možete i dalje pregledavati ovu web stranicu no neke njezine mogućnosti Vam možda neće biti dostupne.

Ako želite saznati više o kolačićima uključujući i informacije o tome kako se kolačići postavljaju te kako možete upravljati njima ili ih isključiti, posjetite web stranicu www.allaboutcookies.org ili www.youronlinechoices.eu. Ako želite onemogućiti praćenje putem servisa Google Analytics na svim web mjestima posjetite web stranicu http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

5. Izmjene naših pravila o kolačićima

Svaku buduću izmjenu naših pravila o kolačićima objaviti ćemo na ovoj stranici. Ova pravila o kolačićima primjenjuju se od 25. svibnja 2018. godine i zamjenjuju sva pravila i odluke koje su bile na snazi prije tog datuma.

6. Kontakt

Sva pitanja, komentare i zahtjeve vezane uz ova pravila o kolačićima i zaštitu Vaših podataka možete uputiti na adresu e-pošte zastita.podataka@pert.hr.